FC ZZP aflevering 2 5 feb 2012

Zondag 5 februari was de tweede aflevering van FC ZZP met Wilfred Genee. Het onderwerp was dit keer bedrijfsvoering. Wilfred: “ZZP’ers zoeken elkaar op. Ze hebben elkaar nodig, vandaar dat FC ZZP ook wel ‘het grootste team van Nederland’ is.

Uitzending gemist? Bekijk ‘m hier!

Tafelgasten

Roel van der Beek productmanager Start KvK en Carel Erasmus Juristen van Oranje spraken elkaar aan de tafel van Wilfred.

Carel maakte van netwerkproblemen zijn business. Juristen van Oranje is er voor laagdrempelig advies voor ondernemers. Later startte hij ook de netwerkclub Ondernemers van Oranje. Zijn tip: “Onderschat het ondernemerschap niet. Je denkt dat je klanten vanzelf komen, maar dat is niet zo. Volg je droom en kijk vooral goed naar waar je niet goed in bent.”

Roel vertelt dat 25% van de studenten erover denkt om voor zichzelf te beginnen. Hij waarschuwt: “Vraag jezelf af of je het wel in je hebt: ben ik wel een ondernemer? Je moet zelf je weg en je klanten vinden. Alleen is maar alleen, dus moet je netwerken. Ondernemen is doen!”

Op het supportershonk op Facebook vind je de poll ‘wie vind jij Tafelgast van de Week’? Roel staat op dit moment voor op Carel, maar dit kan nog veranderen!

Reportages rondom bedrijfsvoering

Architect Alex Goedemans overleeft de crisis door ‘het nieuwe werken’. Acht jaar lang werkte hij voor een architectenbureau maar geeft aan nu als zelfstandige de klant het beste te kunnen bedienen. Thuis werkt hij via internet samen met collega’s, opdrachtgevers en overheden. Alex: “Als je eenmaal begonnen bent, dan is het niet meer spannend, dan is het alleen nog maar leuk!”

Copywriter Sabine de Witte noemt zichzelf een ‘working nomad’. Zij is regelmatig te vinden op flexwerklocaties. Het voordeel van dat soort locaties boven thuis werken, vindt ze dat ze productiever is en kan netwerken.

De tweede aflevering van FC ZZP sluit af met Erik Heuer van Nissan, die vertelt dat leasen ook voor zelfstandig ondernemers interessant kan zijn. “Kopen moet je op de balans zetten”, legt hij uit, “en bij leasen ben je volledig ontzorgd en weet je precies wat je maandelijks kwijt bent.”

Feiten en cijfers

Tijdens de uitzending worden verschillende cijfers genoemd, afkomstig van stellingen op de website fczzp.nl.

33% van de ZZP’ers startte als ondernemer zonder voorkennis

46% van de ZZP’ers heeft moeite met administratie

55% van de ZZP’ers denkt dat het hebben van een kantoor voor hen teveel kost

79% van de ZZP’ers is het eens met de stelling ‘zonder internet heb ik een rotdag’

Behoort u tot de 46% van de ZZP-ers welke moeite heeft met administratie, neem dan contact op met Administratiekantoor ZZP. Wij helpen u tegen zeer scherpe en duidelijke tarieven.

Bron: Myler

Leave a Reply